Zorg voor een
geldige opt-in!


Image

Als je de klant wilt benaderen via WhatsApp met BuildTopics, heb je een actieve opt-in nodig. Op deze pagina vertellen we hoe je een geldige opt-in verkrijgt om de WhatsApp Business goed in te zetten.

Voordat je de klant mag benaderen via WhatsApp, moet hij of zij eerst toestemming of een opt-in geven voor het ontvangen van WhatsApp-berichten. De opt-in moet een actieve opt-in zijn. Dat wil zeggen dat de toestemming verkregen moet worden middels een gebruikersactie, bijvoorbeeld met een aanmeldlink of een formulier op je website.

Bij een actieve opt-in is het belangrijk dat je de klant duidelijk informeert waar hij of zij precies een opt-in voor geeft. Wat voor soort berichten gaat de klant ontvangen? Met welke frequentie? Wat is de inhoud van het bericht? Etc.

Vraag jouw klanten om toestemming

Creëer een opt-in voor Whatsapp

Gebruik je website

Via je website is het goed mogelijk om toestemming te vragen. Ja kan bijvoorbeeld een een button, een formulier of een pop-up toevoegen aan je huidige website waar klanten zich kunnen registreren voor updates via WhatsApp.

Benader je klant via SMS

Ben je al in het bezig van de 06- nummers van je klanten? Vraag hen dan via SMS om toestemming. SMS-berichten mag je namelijk altijd versturen, ook zonder opt-in. Je kan BuildTopics overigens ook gewoon direct via SMS gebruiken!

Benader je klant via e-mail

Maak je al gebruik van e-mail nieuwsbrieven en wil je je klanten ook via Whatsapp kunnen benaderen? Vraag hen via de e-mail om toestemming te geven en hun telefoonnummer door te geven.

Aan het eind van een whatsapp conversatie

De meest directe manier van het verkrijgen van een opt-in via Whatsapp, is aan het einde van een WhatsApp conversatie met je klant. De klant heeft immers al contact met je opgenomen.

Aanmeldlink

Een makkelijke manier om klanten toestemming te vragen is door een whatsapp link aan te maken met een vooraf ingevuld bericht.

Dit vooraf ingevulde bericht wordt automatisch weergegeven in het tekstveld of een chat. In deze link plaats je een een compleet telefoonnummer in internationale notatie en een vooraf ingevulde bericht met "url gecodeerde tekst".

Hiernaast bieden we je een voorbeeld van deze link

Kopieer onderstaande link en verander het telefoonnummer "+31600000000" naar je eigen Whatsapp Business nummer. Plaats de link op je website, social media of e-mail nieuwsbrief.


Voorbeeld link:Hoe kan ik aan de slag?

Voor wie?

Of je nu als horeca ondernemer mensen wilt uitnodigen voor het nieuwe seizoensmenu, als ICT'er klanten wilt informeren over die nieuwe bericht, of gewoon de laatste trends en nieuwtjes wilt delen. BuildTopics maakt het je makkelijk en inzichtelijk!

Hoe zet ik WhatsApp op de juiste manier in?WhatsApp kan waardevol zijn voor je bedrijf, als het op de juiste manier wordt ingezet. Het is bijvoorbeeld een geschikt kanaal om klanten, leveranciers en andere contacten op de hoogte te houden via korte nieuwsupdates. Door gebruik te maken van verzendlijsten (niet te verwarren met groepen) kan je met één klik op de knop een bericht verzenden naar max. 256 mensen tegelijk. Wanneer mensen antwoorden op dat bericht, antwoorden ze enkel naar jou als verzender.

BuildTopics is de ideale tool om jouw bericht te vertalen naar compacte en behapbare communicatie richting je klanten. We zijn echter niet verantwoordelijk voor de wijze waarop je deze updates deelt met je klanten. Daarom is het goed om je te verdiepen in de regels die jouw favoriete messenger heeft opgesteld. Neem bijvoorbeeld WhatsApp. Door de WhatsApp Business Policy te volgen, kun je ervoor zorgen dat alle communicatie die via WhatsApp verloopt, relevant is voor de ontvanger: jouw klanten.

De WhatsApp Business Policy is opgesteld, zodat snelle, veilige en betrouwbare communicatie gewaarborgd blijft. Let daarom goed op de volgende punten:

★ Je mag alleen WhatsApp-berichten sturen naar degenen die ermee hebben ingestemd dat je contact met hen opneemt. Zorg dat je toestemming vraagt.

★ Respecteer alle verzoeken tot afmelding voor communicatie via WhatsApp. Dit houdt ook in dat je verplicht bent om de contactgegevens uit je verzendlijst te verwijderen.

★ Wees voorzichtig met het versturen van reclame, marketing of promoties. Zorg dat je relevante informatie stuurt.

★ Vraag mensen niet om gevoelige informatie te delen, zoals financiële informatie of bijvoorbeeld het Burgerservicenummer.

Meer weten? Bekijk hier de volledige WhatsApp Business Policy.
Of lees onze voorwaarden